Ota paksuhkoa (n. 1mm) siistiä pahvia. Leikkaa 2 palasta, mitat 4cm x 3,5cm.

Laita toinen pala toistaiseksi sivuun ja ota toinen käteen. Merkkaa ja tee yhteensä 26 reikää palan KOLMELLE SIVULLE: 10 reikää vain toiselle pitkälle sivulle, 8 reikää molemmille lyhyille sivuille.

76162.jpg

Ota esim. tekstiilipäällysteistä rautalankaa (tai mitä vaan), jota saa ainakin Tiimarista:

76163.jpg

Leikkaa 26 kpl rautalanganpätkiä, jokainen 6 cm pitkä.

76164.jpg

Laita yksi rautalanka jokaiseen reikään. Varmista, että langat ovat hyvin: yhtä paljon lankaa pahvin ylä- ja alapuolella. Laita pöytälevyn toiselle puolelle jäävät päät paikoilleen teippaamalla ne maalarinteipillä:

76165.jpg

76166.jpg                                        

Halutessasi voit laittaa ihan pikkuisen liimaa pöytälevyn ja ensimmäisen punoskerroksen väliin. Punonta menee tähän tapaan:

76171.jpg

Tee punosta 1,5 cm:n verran. Leikkaa nauha. Tässä vaiheessa rautalangan päihin on hyvä laittaa tippa liimaa, että punos ei purkaannu.

Ota nyt teippi pois pöydän alaosasta, se joka piti rautalangat paikallaan. Pöydän pitäis tässä vaiheessa näyttää suurin piirtein tältä:

76172.jpg

No sitten: sama juttu toisen puolen rautalangoille. Ensin pikkusen liimaa ennen ekaa punoskerrosta (pysyy paremmin) ja sitten vaan punot niin kauan, että punosta on sillä puolen levyä yhteensä 1 cm. Pöydän jalkojen punonnassa voit käyttää mielikuvitustasi ja tehdä sinne erilaisia koristekuvioita tai niputtaa rautalangat sopiviin ryhmiin ja vaikka vain kieputtaa punoslankaa niiden ympäri.

Sen jälkeen voit tehdä pitkän "letin", ihan tavallisesti kolmella säikeellä. Eli ota samaa punoslankaa PITKÄ pätkä ja letitä letti. Tässä kuvassa lettiä on vaan vähän tehtynä, mut halusin näyttää mitä tarkoitan:

76170.jpg

Nyt kun tämä on tehty, ota taas liimaa ja se toinen pahvi, joka on tähän saakka ollut sivussa. Nyt sinulla siis on käsissäsi pöydän päällykseksi tuleva levy. Liimaa letti nätisti kiertämään pöytälevyä. Kun letti kiertää koko kierroksen, leikkaat vaan siististi sen poikki ja varmistat liimalla, että se myös pysyy paikoillaan, eikä ala purkaantua. Koristele letillä myös alemman pöytälevyn reuna.

76173.jpg

Huomaa, että voit myös maalata koko pöydän tämän jälkeen ja lopuksi (vaikket maalaisikaan) suihkuttaa sen spraylakalla. Näin se kestää siistinä kauemmin.

76167.jpg 76169.jpg

Pöytä tuli Afrikkalaiseen huoneeseen, josta löytyy kuvia täältä.